I mindre eller större utsträckning präglas varje dag av din motivation och drivkraft. Medan motivation baseras på krav, pushar din…
Om författaren
Examen i psykologi från Universidad de Kennedy (1979). Han har en magisterexamen i familjeterapi från Universidad Autónoma de Barcelona (1995) och en magisterexamen i psykoimmunoendokrinologi från Universidad Favaloro (2011). Han har en doktorsexamen i psykologi från Universidad de Kennedy , Universidad de Barcelona och Universidad de Buenos Aires. Han har även en utbildning i psykoanalys, gestalterapi och psykodrama, och dessutom studerade han systemisk terapi vid Mental Research Institute i Palo Alto i Kalifornien.
Han är för närvarande chef för doktorsgraden i psykologi vid Universidad de Flores, akademisk ledare och forskningsledare vid Escuela Sistémica Argentina och chef för forskningslaboratoriet i neurovetenskap och samhällsvetenskap. Dessutom undervisar han på seminarier som gästprofessor i olika länder som Chile, Bolivia, Paraguay, Brasilien, Mexiko, Spanien, Schweiz, Italien och USA. Han har även undervisat i psykoterapiprogram i Argentina, Europa och USA.
Han har varit biträdande redaktör för tidskriften Perspectivas Sistémicas och medlem i de vetenskapliga kommittéerna för olika vetenskapliga tidskrifter, och han delade direktionen med Paul Watzlawick för samlingen Interacciones, epistemología y clínica sistémica, från det spanska förlaget Herder. Han har varit samordnare för boende i erfarenheten av psykiatrisk avinstitutionalisering i Trieste i Italien. Bland andra positioner att lyfta fram är ledningen av utbildningen i psykologi vid Universidad Maimónides under 4 år och hans position under 31 år som vice dekanus för institutionen för socialpsykologi vid Universidad de Kennedy.
Ceberio har publicerat mer än hundra artiklar i specialiserade tidskrifter och bokkapitel, förutom att ha mer än 40 publicerade böcker. Han har ett dussin utmärkelser, stipendier och erkännanden. Han är en av grundarna, tillsammans med Horacio Serebrinsky, av Escuela Sistémica Argentina .
Senaste artiklar
Enligt många föräldrar är vanan att sova till klockan 12 på dagen ett tecken på lathet och slarv. De undrar…