Förälskelse är att ge sig själv, att bara älska är att åtrå

14 oktober, 2016

Det där ordet som omger min själ när jag hör ditt namn: kärlek. Ett ord jag inte använder för vilken person som helst, för att inte tala om när jag refererar till mina känslor. För det är sant att jag inte kan säga att jag älskar dig eller att jag åtrår dig. Att älska och en förälskelse är inte samma sak…

Trots att ljus fyller min själ varje gång jag tänker på det så kan jag inte säga att jag saknar dig varje ögonblick, varje dag… vid varje hörn trodde jag att du fortfarande skulle vara där, väntandes på mig som du en gång gjorde.

Antalet stjärnor i skyn är mindre än antalet gånger jag skulle ha dött för att få kyssa dig, krama dig och känna dig vid min sida. Och nu kan jag inte sluta tänka på det faktum att du är med andra människor.

”Vi lär oss inte att älska när vi hittar den perfekta personen, utan när vi ser en icke perfekt person som perfekt.”

-Sam Keen-

Par kysser

Varje gång jag kysser andra läppar blir jag berusad av din doft igen

Kan det vara så att jag behöver dig? Jag kan inte svara på den frågan än. Allt jag vet är att när vi är tillsammans så känner jag mig som den lyckligaste personen i universum.

Månader passerar, men ditt minne fortsätter att komma tillbaka till mig. Jag tror att ett telefonsamtal kan vara du eller kommer ihåg ditt vackra leende och din ömma blick varje gång du såg på mig.

För när jag kysser andra läppar blir jag berusad av din doft igen, när jag kommer ihåg dina gester, dina ord och till och med din tystnad…

Jag ljuger inte när jag säger att du är och kommer vara en del av mig, för alltid. Du utgör en del av min essens eftersom du visade mig den mest fantastiska delen av livet. Den plats där himmel och jord förenas för att njuta av den vackraste delen av mänskligheten: det eviga minnet…

”Varken frånvaro eller tid är något när du upplever en förälskelse.”

-Alfred Of Musset-

Ofta undrade jag om…

Jag undrar om det vi hade, du och jag, var sann kärlek. Och för mig blir det tydligare och tydligare att det aldrig var kärlek, men det var del av något fantastiskt.

Något som ord inte kan beskriva och som endast de modiga vågar ge namn till. För när det gäller mina känslor för dig skulle jag ljuga om jag sade att jag inte bryr mig.

För jag skulle även gömma mina eviga känslor för dig om jag sade att jag varje natt inte tänker på dina varma kyssar och din varsamma beröring av mitt hår. Jag har redan raderat ditt telefonnummer många gånger för att försöka glömma dig och gå vidare.

Men inget av det fungerar eftersom jag, även om jag inte vill, fortfarande kommer ihåg allt som har att göra med din värld, som en gång var vår, och ditt hjärta.

Kvinna med vingar

Kärlek byggs varje dag

Sanningen är att allt som har att göra med dig bara ”sker”. Det sker och det är verkligt eftersom kärlek byggs varje dag med stunder såsom dessa, som håller i år och livstider. För de varmaste känslorna blir belysta och de sker… de har sanning och konsekvens i min verklighet.

Det är sant att mina känslor, precis som du anade, är otydliga eftersom de bleknar, men kommer tillbaka som fallande stjärnor. De är fulla av tvivel och kanske till och med för många förväntningar på illusioner fulla med kärlek.

Jag skyller dem på omognad och min brist på erfarenhet, att jag inte visste vad jag ville ha och till och med på att jag inte kunde värdesätta dig som du förtjänade. Men vad som är sant och som alltid kommer låta mig se dig i min evighet, är alla de tårar jag fällde för ditt hjärta.

Jag skulle inte ljuga om jag sade att min själ kommer ihåg allt jag en gång förlorade eftersom jag var inkomplett. Men jag kan inte hjälpa att jag känner att jag älskar dig, och inte att jag är förälskad i dig. För en förälskelse är att ge sig själv, och att älska är att åtrå den andra personens avlägsna hjärta.

Om kärleken gör ont och stramar så är den inte i din storlek

För att riktigt förstå varför kärleken gör ont måste vi gå tillbaka till de där allra tidigaste minnena som har lagrats i… Läs mer»