Jag frigör dig från mig

Jag frigör dig från mig

Senaste uppdateringen: 15 mars, 2016

Det kommer att gå bra för mig, oroa dig inte. Jag har träffat personer som får mig att skratta. Jag har funnit mig själv på morgonen när du inte är där för att dricka kaffe med mig, på eftermiddagen då jag slutat jobba och på kvällen då jag kommer hem och ingen är hemma…

Det kommer att gå bra för mig, tro mig. Jag mår bra, även fast du inte längre delar fikastunderna med mig, även fast du inte är där när jag letar efter någon som kan bistå mig. Jag vill säga dig att det är inte samma sak att vara här utan dig, men jag fortsätter ändå.

Jag mår bra, jag har öppnat armarna för att fylla dem med nya minnen där du inte finns, men jag måste dock erkänna att jag ännu inte har tillräckligt många för att inte känna kylan.

Trots att du inte är här ser jag dig ibland

Att skriva är det hårdaste och minst modiga sättet, jag vet, men jag vill skriva att jag saknar dig jättemycket samtidigt som jag behöver vara för mig själv. Om vi inte längre kan vara ett, så är det bra att jag kan vara mig själv, för den enda personen som egentligen behöver vara med mig är jag själv.

Det var ett tag sedan du var här, men jag ser dig fortfarande på alla platser jag besöker. Jag har fortfarande all din kärlek inom mig och det är något jag kommer hålla fast vid även i framtiden.

Kyss

Det kommer att bli svårt att inte träffas längre, men det bästa råd jag kan ge till oss är att vi måste vara starka. Jag vet att det inte kommer att vara samma sak, du är där och jag är här, men vi kan klara det.

Anledningen till att jag frigör dig från mig

Det sägs att det bästa sättet att frigöra sig från smärta är att släppa den fri. Jag kommer därför utan ånger och utan hat att ge dig den frihet som du behöver.

Det är därför bäst att vi åtminstone för tillfället glömmer bort allt: alla söndagar hemma hos dig, alla filmer som vi såg där jag alltid somnade, de måltider som vi aldrig kommer att laga igen. Vi ger upp drömmar som vi ännu inte har uppfyllt, sorgen, glädjen. Vi går vidare till ett nytt kapitel.

Kvinna på stol

Vi säger adjö till alla de städer som vi besökte tillsammans, vi säger adjö till det som vi skulle ha lärt varandra. Vi skiljs utan bagage. Jag frigör dig från mig, jag fortsätter mina dagliga rutiner utan ånger och du gör detsamma.

Jag försvinner utan att ha gjort allt, för jag vet att vi aldrig kommer att uppfylla detta. Jag är säker på att du håller med: om vi inte kan vara oss själva är det bättre att vi är isär, och om vi inte kan komma överens om andra saker så kan vi iallafall vara överens om detta.

Jag frigör dig från mig idag,

från mina dåliga sidor

från de där söndagarna tillsammans

för att du inte ska känna dig lurad

för att du inte ska känna dig ledsen.

Jag frigör dig från mina dåliga sidor,

från mina bra sidor.

Jag frigör dig från mina sena samtal

från mitt hår

från mina felsteg.

Jag frigör dig från allt som gör dig ont

från mina åsikter

från mina utbrott,

och från dina.

Jag frigör dig så att du ska kunna öppna dörren,

så att du kan gå,

men du kommer alltid finnas kvar i mitt hjärta.

-Mario Benedetti-