Jag tröttnar inte på att drömma även om jag kan ha fel

14 mars, 2016

Att leva ditt liv kräver en stor ansträngning från din sida, men du får aldrig ge upp. Du kommer alltid att stöta på ögonblick och motgångar som du inte hade kunnat förutse. Du kommer även att stöta på personer som först verkar vilja hjälpa dig, men som sedan vänder dig ryggen, och du känner att du inte har tillräckligt med energi för att fortsätta.

Trots detta har jag bestämt mig för att inte tröttna på att drömma även om jag kan ha fel. Det är inte så att jag förväntar mig att vägen kommer att vara lätt bara för att jag säger detta. Jag tror dock på att det är bra om man tar beslutet att inte ge upp. Jag sätter upp en kompromiss mellan den person jag är, med barnet jag var och den person jag kommer att bli.

Varför bör man inte tröttna på att drömma i en värld som är så komplex?

Det första jag hör då jag pratar om mina drömmar är att jag är alltför mycket av en idealist. Det verkar som om människorna runt omkring bara vill låta oss drömma det som andra vill och om vi gör något annorlunda tittar de konstigt på oss.

Man lär barnen att drömma om ett konventionellt liv: en karriär som ger dig mat, giftermål, barn, pension… Jag föredrar att drömma om ett komplett liv, som börjar med ett yrke som jag verkligen tycker om och ett liv där jag åldras med ett leende och glada minnen.

Har du verkligen försökt drömma? Har du satt upp mål som verkligen inspirerar dig eller försöker du bara vara som alla andra? Det är betydligt enklare att bara följa med strömmen och undvika kritik, men i detta fallet tycker jag ändå att du sviker din potential något. Man måste drömma för att man ska få en gladare värld.

Drömmer

Drömma för att hitta möjligheter

Har det någon gång hänt dig att du tänker på något och så uppstår plötsligt en möjlighet som har att göra med detta? Kanske du tänker på att du behöver ta semester och några dagar senare hittar du ett erbjudande på ett hotell som du tidigare har tänkt på.

Detta handlar inte om tillfälligheter. Det som verkligen händer är att ditt sinne hittar alternativ och möjligheter om du låter dig själv drömma. Därför är det bra om du kan se saker på ett annat sätt. Detta är det magiska med att drömma. Detta gör att du kan hitta fler möjligheter. Och det är nu ditt val om du vill ta denna möjlighet eller inte.

Jag tror att det är värt besväret att drömma även om du senare väljer att inte ta de möjligheter som uppkommer i ditt liv. Det handlar till syvende och sist om din existens och vad du väljer att göra med denna, men du vet att du har haft friheten att välja.

Att drömma gör att du kan leva ett bättre liv

Den största fördelen med att drömma är att du kan leva ditt liv till fullo. Du öppnar dörrar till nya erfarenheter, men du ges också möjligheter till handling. Det finns personer som bara drömmer och till slut aldrig gör något. Dessa personer kallar vi drömmare med potential.

Vi har alla varit en av dem vid något tillfälle. Du kanske är en av dem just nu och det är ok. Det jag vill säga är att du fortfarande kan skrida till verket och att det finns många saker att prova på.

Kvinna med ballong

Det finns även drömmare som inte nöjer sig med att leta efter ett visst sätt att göra saker på. Jag tycker om dessa personer eftersom de tar risker och lever livet till fullo. Det bästa är att de skapar och influerar sin värld. Jag tycker om dessa personer eftersom de experimenterar med saker och ser livet från nya perspektiv.

Att drömma för att bibehålla optimismen

Vi stöter ofta på tillfällen i livet då det är svårt att resa sig upp. Det kan vara p.g.a. socialt tryck, negativa känslor, eller helt enkelt ett ointresse för det som vi sysslar med. 

Jag har valt att drömma. Jag kommer att komma ihåg det som jag har förlorat; jag kommer att analysera detta och drömma om en mer komplett värld. Jag har förstått att genom att drömma kommer jag vara i bättre stånd till att vara mer optimistisk i framtiden. Och du? Har du valt att drömma eller föredrar du att stanna i verkligheten?